Systémový prístup k riadeniu podniku - Poniščiaková, Oľga
Systémový prístup k riadeniu podniku je základom tzv. modernej teórie manažmentu. Význam systémového prístupu, podstata systému, špecifikácia všeobecného prístupu. Ciele a funkcie riadenia v podniku, definovanie optimálneho stavu, dosiahnutý rovnovážny stav, dynamický rovnovážny stav. Charakteristika aktivít vedúcich k rovnovážnemu stavu. Úlohy podnikového systému, úlohy riadenia - tvorba systému, riadenie systému.