Trendem již nejsou úspory, ale spotřeba
Zo štúdie Barometr Cetelem 2007 vyplýva, že Češi prestávajú šetriť a chystajú sa viac utrácať na vybavenie svojich domácností. Výsledky prieskumu, na ktorom sa zúčastnilo 12 krajín z Európy. Tovary, na ktoré sa v Európe najviac utráca. Poľsko na poprednom mieste v nákupe ojazdených automobilov, ktoré v západnej Európe nenajdú kupcov. Veľký úspech v nákupe motocyklov predovšetkým v Španielsku a v Českej republike. Zvýšená spotreba a pokles zámeru šetriť.