Flexikurita – dánsky model trhu práce - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Flexikurita je pojem, ktorý charakterizuje celý dánsky trh práce. Jeho podstatným prínosom je, že bezpečnosť a flexibilita si neodporujú, teda bezpečnosť nejde na úkor flexibility a naopak. Jadrom dánskeho systému flexikurity je pružný pracovný trh, ktorý je realizovaný prostredníctvom aktívnej politiky pracovného trhu a vzdelávacej politiky, sprevádzaných prvkami, ktoré prispievajú k sociálnej bezpečnosti.