Budovanie politickej integrácie v Európe. - Tito, Ľudovít
Prípravné rokovania - Fouchetov plán, Tindemanova správa, Londýnska správa, Jednotné európske akty. Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika (SZBP), ciele. Maastrichtská zmluva, príkaz koherencie, spoločné vyhlásenia, vzájomné informovanie sa a hlasovanie, spoločná pozícia, spoločné akcie, uskutočnenie spoločnej akcie, formy konania. Všeobecné zásady postupu SZBP. Inštitucionálna štruktúra SZBP - Európska rada, Európska komisia, Európsky parlament. Nové chápanie SZBP v Amsterdamskej zmluve.