Byrokracia a byrokratizácia vo verejnom sektore. - Klus, Martin
Pojem byrokracia v chápaní ekonómov v rozličných obdobiach. Príčiny neefektívnosti byrokracie a hľadanie spôsobov zefektívnenia byrokracie. Zdroj byrokratických problémov nespočíva v byrokratoch, ale v podstate verejných statkov a motívoch, kontrolách a inštitúciách, ktoré v byrokracii existujú. Preto každé riešenie problémov byrokracie musí byť založené na objasnení a riešení týchto inštitúcií a motívov tak, aby rozhodnutia byrokratov vo väčšej miere slúžili verejnému statku.