Kapitálové dohody Basel I a Basel II a ich vplyv na smernice Európskej únie v oblasti kapitálovej primeranosti bánk a investičných podnikov - Horvátová, Eva, 1958-
Spôsob a rozsah implementácie jednotlivých požiadaviek Basel I a Novej bazilejskej dohody - Basel II do smerníc EÚ OFD, SRD, CAD I, CAD II a CAD III. Teritoriálne rozdiely v ich aplikácii.