Posiluje se role maloobchodních řetězců - Krofiánová, Daniela
Marketing at-retail ako nové spôsoby a nové oblasti pôsobenia pre značky, maloobchodné spoločnosti, výrobcov POP a reklamné agentúry, ktoré sa snažia o rozšírenie svojho vplyvu na spotrebiteľov. Rast využitia moderných technológií v maloobchodnom prostredí. Digitálne reklamné médiá v maloobchode. Testovanie efektivity nástrojov komunikácie na predajných miestach. Senzorický marketing - marketing založený na pôsobení na všetkých päť zmyslov zákazníka. Nové spôsoby komunikácie v mieste predaja a ich cieľ vytvoriť intenzívny zážitok, ktorý ovplyvní nákupné správanie zákazníka.