Problém časovej konzistencie ekonomickej politiky, zdanenie kapitálu - Szomolányi, Karol, 1976-
Vymedzenie a využitie Ramseyho modelu. Ramseyova koncepcia modelovania ekonomickej politiky. Model kapitálového zdanenia v prostredí so spätnou väzbou a bez spätnej väzby. Model kapitálového zdanenia s horizontom viac období.