Koncepcia modelov s prenosovými funkciami v analýze časových radov - Brzák, Jaroslav
Možnosti využitia prenosových funkcií v analýze časových radov. Výstupný časový rad tak môže byť modelovaný v závislosti od vstupného radu alebo radov s rôznymi tvarmi funkčnej závislosti aj s časovým oneskorením. Tieto modely pokrývajú škálu ekonomických časových radov. Typickým príkladom je sledovanie predaja určitého výrobku v závislosti na investíciách do reklamy tohto výrobku.