Smerovanie Veľkej Británie k Európskej únii - Ondrová, Drahomíra
Labouristické hodnoty (T. Blaire) a zahraničná politika. Europeizácia britskej zahraničnej politiky. Ideologický a politický obsah britskej zahraničnej politiky. Projekt jednotnej meny - EURO. Mechanizmy tvorby britskej zahraničnej politiky. Obsah britskej zahraničnej politiky - rétorika a skutočnosť.