Formovanie novej ekonomiky vo svetle Lisabonskej stratégie - Fifeková, Elena
Príspevok je zameraný na vymedzenie základných kvalitatívnych zmien, ktoré profilujú novú ekonomiku, skúma príčiny zaostávania EÚ v rozvoji jednotlivých oblastí novej ekonomiky predovšetkým za USA, hlavne v inovačného a technologického potenciálu, hodnotí napĺňanie vybraných cieľov lisabonskej stratégie, efektívnosť transformácie inovačných vstupov do inovačných výstupov a identifikuje možné riziká udržania rastovej dynamiky EÚ.