Modelovanie a simulácia rizík v neživotnom prostredí - Pacáková, Viera
Teoretické definície základných termínov a metód modelovania simulácie poistného rizika v neživotnom poistení podľa matematických a štatistických metód. Modelovanie poistných rizík. Modely kolektívneho rizika. Simulácia metódou Monte Carlo. Praktické príklady aplikácie metód použitím príslušného softvéru.