Princíp aktivácie v sociálnej politike a jeho vzťah k zmierňovaniu chudoby a sociálneho vylúčenia - Gerbery, Daniel
Sociálna politika v oblasti zmierňovania chudoby a sociálneho vylúčenia spočíva na dvoch veľkých pilieroch - finančné dávky a sociálne služby. Princíp aktivácie v sociálnej politike. Čo prináša aktivácia do sociálnej politiky. Workfare - zavádzanie podmienenosti v systémoch sociálnej pomoci. Ďalšie formy aktivácie vo vzťahu k chudobným. Aktivácia v podmienkach Slovenska. Čo všetko zahŕňa politika aktivácie.