Legislatívne prostredie na Slovensku a v Európskej únii z hľadiska rozvoja cestovného ruchu - Patúš, Peter
Vstup SR do EÚ ovplyvnil aj legislatívu v cestovnom ruchu, Slovensko sa zaviazalo implementovať do svojho právneho poriadku legislatívne predpisy EÚ. Zo skúseností pri uplatňovaní legislatívnych nástrojov na Slovensku vyplýva rad problémov, ktoré negatívne ovplyvňujú najmä podnikanie v CR. Medzi hlavné problémy patrí nízka vymožiteľnosť práva zo strany podnikateľov, časté zmeny v legislatíve, nekoordinovaný postup pri tvorbe legislatívy, malá akceptácia pripomienok podnikateľskej sféry, legislatívne opatrenia umožňujúce rozličný výklad a chýbajúci zákon o CR. Prehľad právnych predpisov a noriem ovplyvňujúcich rozvoj CR na Slovensku.