Nástroje aktívnej politiky trhu práce v Slovenskej republike - Pechová, Michaela, 1977-
Riešenie problému nezamestnanosti prostredníctvom národných projektov. Podpora zamestnávania nezamestnaných s dôrazom na znevýhodnené skupiny na trhu práce. Podpora zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím. Aktivácia nezamestnaných a nezamestnaných s nízkou motiváciou odkázaných na dávku v hmotnej núdzi. Absolventská prax. Teoretická a praktická príprava zamestnancov na získanie nových vedomostí a odborných zručností. Vzdelávanie a príprava pre trh práce a zamestnanecká prax.