Stupeň integrácie Slovenskej republiky do Európskej únie z hľadiska rozvoja cestovného ruchu - Raši, Šimon
Prínosy členstva SR v EÚ pre rozvoj cestovného ruchu. Slovensko musí nielen využívať výhody, vyplývajúce z členstva, ale musí aj prispievať k vytváraniu priaznivých podmienok, systematicky koordinovať záujmy súkromného a verejného sektora v cestovnom ruchu a podieľaťsa na tvorbe a fotmovaní spoločnej politiky cestovného ruchu. Plnenie kritérií Schengenskej zmluvy a Maastrichtskej zmluvy.