Žoldnieri 21. storočia - Škvrnda, František
Snahy o privatizáciu a komercializáciu bezpečnosti. Reakcie štátov na novú bezpečnostnú situáciu. Vznik kvalitatívne nových ekonomických subjektov v bezpečnostnom sektore - súkromné vojenské spoločnosti (SVS) a súkromné bezpečnostné spoločnosti. Profesionalizácia ozbrojených síl. Právna úprava SVS.