Jaké jsou návyky spotřebitelů? - Schusterová, Nicol
Využitie etnografie v spotrebiteľskom výskume. Potreba porozumieť kultúre, jazyku, zvykom a rituálom spotrebiteľa. Pozorovanie správania spotrebiteľa. Etnografia ako krok k strategickému plánovaniu a positioningu výrobku a značiek. Etnografia umožňuje marketérom porozumieť potrebám a túžbam zákazníkov a tým vytvoriť niečo, čo odlíši ich produkt od konkurencie.