Reformy dôchodkových systémov v EÚ, ich klady a zápory - Rievajová, Eva
Dopad dôchodkových systémov na fungovanie ekonomiky štátov, na kvalitu a udržateľnosť verejných financií. Prístupy krajín EÚ 15 a nových členov k dôchodkovej reforme, prínosy i možné riziká súvisiace s uskutočňovaním dôchodkových reforiem, predovšetkým so zavedením druhého povinného kapitalizačného piliera v podmienkach Slovenska i ďalších tranzitívnych ekonomík. Požiadavky Európskej únie na dôchodkové systémy s ohľadom na dodržanie Európskej sociálnej charty. Štyri základné typy dôchodkových reforiem uskutočňovaných vo svete. Porovnanie dôchodkových systémov vo vybraných štátoch.