Príchodový cestovný ruch v Slovenskej republike v kontexte medzinárodného vývoja - Gúčik, Marián
Trendy rozvoja CR v Európe a zmeny v príchodovom CR na Slovensku. Vplyv globalizácie na rozvoj CR. Príchodový CR na Slovensku, odhad jeho vývoja do roku 2010, štruktúra typov návštevníkov Slovenska. Zahraniční návštevníci - priemerná dĺžka a motív pobytu, použité ubytovacie zariadenia. Slabé stránky CR v SR, nevyhnutnosť zmien v ponuke služieb CR na Slovensku.