Emocionálna inteligencia jedným z pilierov manažérskej kompetentnosti v rozhodovacom procese - Remeňová, Katarína, 1982-
Rozhodovanie je jadrom riadenia celej organizácie, realizuje sa v každej jej riadenej aj riadiacej činnosti. Význam rozhodovania sa prejavuje predovšetkým v kvalite a výsledkoch rozhodovacieho procesu, čo v konečnom dôsledku ovplyvňuje efektívne fungovanie podniku ako aj jeho budúcu prosperitu. Kompetentnosť v rozhodovaní. Emocionálne rozhodovanie. Emocionálna inteligencia a jej modely. Model emocionálnej inteligencie podľa Bar - Ona. Model emocionálnej inteligencie podľa S. Heina. Model emocionálnej inteligencie podľa Daniela Golemana. Model emocionálnej inteligencie podľa SIX Seconds. Kompetencie v rozhodovacom procese sú nevyhnutné u všetkých pracovníkov organizácie, nielen u manažérov a zamestnancov, ale aj u vlastníkov.