Makroekonomické aspekty trhu práce - Koóšová, Miriam
Európa v posledných rokoch bojuje s nedostatočným ekonomickým rastom, ktorý jej zabraňuje v ekonomickom dobiehaní USA a Japonska. Dôležitou sa stáva cesta inovácií, podpory vedy, výskumu a vzdelávania. Trh práce bude musieť byť plne integrovaný a bude musieť zabezpečiť prístup naň pre všetkých občanov. Prioritami sú rôzne formy dočasného zamestnávania, zamestnávanie žien, migrantov, starších ľudí, ale aj mladých a dať im možnosť prácu si udržať. Rozvíjať by sa mal sektor služieb.