Využitie krízového barometra pri identifikácii krízy v podniku - Neumannová, Anna
Krízový barometer je expertnou metódou, ktorá sa v podniku využíva pri identifikácii krízy podniku. Pre svoju jednoduchosť je možné túto metódu využiť predovšetkým v rámci preventívnej diagnostiky, ktorú by mali vykonávať niektorí vrcholoví a strední manžéri v záujme zachovania stability podniku. Teoretické východiská krízového barometra. Aplikácia krízového barometra pri identifikácii krízy v konkrétnom podniku. Krízový barometer, je vzhľadom na svoju jednoduchosť, použiteľný v takmer každom podniku, bez ohľadu na veľkosť, či právnu formu, dokonca, ako ukázal prezentovaný príklad aj v netypickom odvetví ekonomiky. Expertné hľadisko musia spracovávať skúsení manažéri, s bohatými skúsenosťami v riadení a odhadom do budúcnosti.