Právo sociálneho zabezpečenia - medzinárodné právo a právo Európskej únie - Tkáč, Vojtech
Právne predpisy Slovenskej republiky, ktoré regulujú sociálne zabezpečenie občanov. Medzinárodné právne dokumenty: Všeobecná deklarácia ľudských práv, Medzinárodný pakt o hospodárskych, sociálnych a kultúrnych právach, Dohovor o právach dieťaťa, Dohovor o právnom postavení utečencov. Medzinárodné právne dokumenty prijaté Medzinárodnou organizáciou práce, ktoré sú tiež súčasťou právneho poriadku Slovenskej republiky. Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Európska sociálna charta. Európsky kódex sociálneho zabezpečenia. Sekundárne pramene práva sociálneho zabezpečenia Európskej únie. Medzinárodná kontrola a súdna ochrana dodržiavania sociálnych práv a ekonomických práv. Prehľad bilaterálnych zmlúv o sociálnom zabezpečení, ktoré uzavrela Slovenská republika.