Problematika ohodnocovania podnikov výnosovými metódami využívanými v SR - Kardoš, Peter
Analýza problémov, ktoré pri ohodnocovaní podnikov v podmienkach Slovenskej republiky vznikajú. Podnikateľská metóda je v súčasnosti najrozšírenejšou metódou, autor sa zaoberá práve problémami pri použití tejto metódy. Problémy, ktoré vznikajú pri použití podnikateľskej metódy v našich podmienkach. Nedostatočná tvorba finančného plánu, obmedzená alebo neobmedzená životnosť podniku, stanovenie miery trvalo udržateľného rastu, výpočet nákladov vlastného kapitálu, metodika ohodnotenia - chybný vzorec vo Vyhláške. Do budúcnosti je potrebné vytvoriť také legislatívne podmienky, ktoré by umožnili využívanie podnikateľskej metódy bez akýchkoľvek obmedzení.