Měření korupce a její úroveň v mezinárodním srovnání - Krapl, Rostislav
Vymedzenie pojmu korupcia. Index vnímania korupcie (Coruption Perception Index - CPI). Index platcov úplatkov (Bribe Payers Index-BPI). Porovnanie CPI a BPI. Globálny barometer korupcie (Global Corruption Barometer - GCB). Index ovládnutia (Capture Index).