Plánovacie aspekty outsourcingu v podniku - Grznár, Miroslav
Odčleňovanie takých činností z podniku, ktoré neprestavujú jeho základnú podnikateľskú aktivitu sa v súčasnosti stáva významným javom, ktorý ovplyvňuje nielen organizačnú štruktúru firiem, ale aj ich manažment, vrátane plánovania. Vhodne zvolená oblasť odčlenenia sa považuje za konkurenčnú výhodu. Plánovacie aspekty outsourcingu sa vzťahujú k výberu vhodných aktivít na odčlenenie, projektovanie prínosov a posúdenie rizík a možných negatív ale aj na koordináciu plánov budúcich dodávateľov so strategickými i operatívnymi plánmi podniku. Úspech odčlenenia je spojený so starostlivým zvážením očakávaných prínosov a možných negatív.