Záleží aj na kvalite vzťahov - Fidrmuc, Jaroslav
Medzinárodný agropotravinársky obchod Slovenskej republiky je po vstupe do Európskej únie oveľa citlivejší na zmeny cien. Celkové postavenie agropotravinárstva SR sa posilňuje a upevňuje. Geografická štruktúra medzinárodného agropotravinárskeho obchodu sa výrazne zmenila. Rozdielny vývoj medzinárodného obchodu SR v jednotlivých agropotravinárskych komoditách. Úspech Slovenska závisí aj od stratégie exportérov.