Príspevok projektového manažmentu k budovaniu firmy založenej na znalostiach - Marsina, Štefan
Projekt je nielen nástroj na technologickú alebo organizačnú zmenu, ale tiež nástroj pre vznik nových poznatkov v rámci organizácie. Preto projekt ako jedinečná udalosť predstavuje novú skúsenosť, ktorá je novým poznatkom. Komunikačné techniky používané v projektových tímoch umožňujú vzájomné zdieľanie odborných informácií, ktoré sú podstatné pre budovanie poznatkového základu firmy. Taktiež techniky na uchovávanie informácií počas projektu a na jeho konci ponúkajú možnosti udržiavania databáz poznatkov potrebných pre ďalšie akcie konané vo firme. Získané poznatky musia byť prístupné pre poverené osoby, takže podnik musí vypracovať organizačné normy pre narábanie s nadobudnutým know-how. Projektovo orientovaná organizácia. Vzájomné vzťahy medzi projektovo orientovanou organizáciou a vývojom znalostí v organizácii.