Informačná spoločnosť je zárukou hospodárskeho rastu - Šóš, Ivan, 1977-
Plnohodnotné využitie neustále novších informačných a komunikačných technológií (IKT) si vyžaduje spoločnosť, ktorá je schopná permanentného štúdia s kľúčovou schopnosťou analytického myslenia a syntézy poznatkov pri riešení každodenných úloh spojených s vyhľadávaním a spracovaním informácií. Deklarácia princípov informačnej spoločnosti definuje výzvy rozdelené do 11 kľúčových princípov informačnej spoločnosti. Aktivity, ktoré treba uskutočniť pre rozvoj globálnej informačnej spoločnosti. Aktivity katedry aplikovanej informatiky a výpočtovej techniky Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave v procese budovania informačnej spoločnosti.