Bezpečnosť informačných systémov v malých a stredných podnikoch - Juriková, Benita, 1973-
Dynamický vývoj technológií, globálne prepojené systémy a kompletná komunikácia cez Internet predstavujú vysoké riziko úniku informácií a zneužitia zraniteľných miest pre podnik. Uplatňovanie bezpečnostnej politiky v MSP SR. Najväčšie hrozby pre organizácie s ohľadom na bezpečnosť informácií. Najväčšie prekážky presadenia bezpečnostnej politiky. Rozsah bezpečnostnej politiky. Bezpečnostné projekty a plány obnovy. Malé a stredné podniky na Slovensku podceňujú a zanedbávajú oblasť bezpečnosti informačných systémov. Zostáva len dúfať, že tlak konkurenčného prostredia, začlenenie Slovenska do európskeho priestoru a s tým súvisiace stále sa zvyšujúce nároky prinútia podniky prehodnotiť uplatňovanie bezpečnostnej politiky a zaručia dodržiavanie zásad a pravidiel bezpečnosti informačných systémov.