Environmentálny manažment ako súčasť podnikovej stratégie - Marečková, Zuzana
Environmentálny manažment je neoddeliteľnou súčasťou celkového systému riadenia podniku. Ochrana životného prostredia by sa mala stať súčasťou stratégie podniku a mala by byť zaradená do všetkých podnikových činností aj na úrovni taktickej a operatívnej. Systém by mal viesť k zlepšovaniu environmentálneho profilu podniku a mal by prispieť k napĺňaniu princípu trvalo udržateľného rozvoja. Podnik a životné prostredie v minulosti a dnes. Podstata environmentálneho manažmentu na úrovni podniku je v jeho preventívnom a dobrovoľnom prístupe k riešeniu environmentálnych problémov. Systém environmentálneho manažérstva podľa noriem ISO 14 000. Systém riadenia podniku a auditu z hľadiska ochrany životného prostredia (EMAS). Environmentálne označovanie výrobkov, environmentálne účtovníctvo, integrovaná výrobková politika.