Konkurenčná schopnosť EÚ - Fifeková, Elena
Príčiny oslabovania pozície Európskej únie v ekonomickej výkonnosti a konkurenčnej schopnosti. Porovnanie a hodnotenie vybraných oblastí konkurenčnej schopnosti EÚ, USA a Japonska. Príčiny súčasného výkonnostného a technologického zaostávania EÚ. Dopad nedostatočnej technologickej transformácie a inovačnej výkonnosti na súčasnú výkonnosť EÚ a ďalšie oblasti ako je produktivita práce a zamestnanosť. Kvalita ekonomického rastu, riziká a možnosti udržania rastovej dynamiky.