Rozvoj v oblasti technológií a inovácií ako determinant ekonomického rozvoja krajiny - Hečková, Jaroslava
Základná charakteristika pojmu technológia. Konkurenčné výhody a technológia. Štádium podporované výrobnými faktormi, investíciami. Štádium vyvíjajúce sa pod vplyvom inovácií, bohatstva. Transfer a difúzia technológie. Význam inovácií v technologickom postupe.