Implikace rakouské teorie cyklu pro strategii cílování inflace - Kvasnička, Michal
Rakúska teória hospodárskeho cyklu. Analýza prispôsobovacích procesov spustených monetárnym šokom, analýza nerovnováhy a procesy vedúce k jej odstráneniu. Vysvetlenie rozdielov v implicitných behaviorálnych predpokladoch medzi súčasnou ekonómiou hlavného prúdu a ekonómiou v 30. rokoch. Implikácie Rakúskej teórie hospodárskeho cyklu pre modernú monetárnu politiku, pre stratégiu cielenia inflácie.