Politika malých a stredných podnikov Európskej únie pre rast a zamestnanosť - Fetisovová, Elena
MSP tvoria v EÚ 99,8 percenta všetkých podnikov, sú kľúčovou súčasťou európskeho priemyslu, a to najmä v takých priemyselných odvetviach, ako je textilný, stavebný alebo nábytkársky priemysel, v ktorých prispievajú k zamestnanosti až 80 percentným podielom. Moderná politika malých a stredných podnikov pre rast a zamestnanosť sa má realizovať v úzkej spolupráci medzi Európskou komisiou a členskými štátmi EÚ-27. Vývoj politiky MSP v EÚ, jej ciele a opatrenia. Podpora podnikania a podnikateľských zručností. Zlepšenie prístupu MSP na trhy. Zlepšenie rastového potenciálu MSP. Upevnenie konzultácií s osobami zainteresovanými na MSP.