Muslimská identita v Turecku: jednota, či variabilita? - Pirický, Gabriel
Problematika sunnitských moslimov a alevitov v Turecku. Charakteristika alevitskej identity. Dva základné prúdy medzi alevitmi. Štátny úrad a školstvo terčom alevitskej kritiky. Prístup Európskej únie k alevitom ako k "nesunnitskému moslimskému spoločenstvu". Alevizmus ako spojenec kemalizmu.