Perspektívy prežitia a revitalizácie - Fuzik, Ján
Postavenie a činnosť slovenskej menšinovej samosprávy v Maďarskej republike. Inštitúcie Slovákov v Maďarsku. Dvojjazyčné slovenské školy. Novela menšinového zákona v roku 2005. Ochabnutie národnostnej politiky týkajúcej sa slovenskej menšiny v súčasnosti v Maďarskej republike.