Kdo uspěje ve století znalostí - Zlámalová, Lenka
Najbohatšie krajiny sveta - USA, Švajčiarsko a Škandinávia ako krajiny, kde je najviac vynálezov a objavov. Masívne investície do vedy a vzdelávania vo Fínsku. Európa v tieni Ameriky a Japonska. Analýza European innovation scoreboard, podľa ktorej sú krajiny sveta rozdelené do štyroch líg. Slovensko v úrovni vedomostí a investícií do vedy a vzdelávania v štvrtej lige.