Strategicky orientovanou podnikovou logistikou možno lepšie konkurovať - Dupaľ, Andrej
Synergia manažmentu výroby a logistiky, logistika posúva manažment výroby k jeho modernejšiemu chápaniu , manažment výroby naopak vytvára priestor a zázemie na úspešné uplatňovanie logistických koncepcií. Stratégia logistického systému podniku. Vzťah medzi podnikovou stratégiou a stratégiou jeho logistického systému. Postupné zdokonaľovanie článkov logistického reťazca. Integrácia logistiky a ďalších činností podnikateľskej jednotky. Strategické faktory logistickej úspešnosti podniku.