Výkonnosť ekonomiky, jej funkcie, ciele, ukazovatele a ich implikácia - Kosorín, František
Prekážky v plnení cieľov Lisabonskej stratégie. Revízia jej cieľov. Podmienky a faktory globalizácie ekonomiky. Agresívna konkurencieschopnosť transnacionálnych korporácií. Napätá situácia medzi štátmi z hľadiska plynulosti integračného procesu. Konkurencieschopnosť, jej ekonomický význam a postavenie. Výkonnosť ekonomiky ako funkcia systému mezoekonomiky.