Znalostná ekonomika v kontexte s vednou a technickou politikou a inovačnou politikou - Mikulec, Vladimír
Znalostná ekonomika ako ekonomika, ktorá je schopná použitím moderných technológií a vyspelých technologických postupov vytvárať inovatívne produkty. Dôležité nástroje znalostnej ekonomiky: vedná a technická politika, inovačná stratégia a inovačná politika. Informatizácia spoločnosti. Slovensko ako jedna z najmenej výkonných krajín v oblasti inovácií. Príčiny zaostávania SR za priemerom EÚ 15. Potreba kvalitného ľudského kapitálu a kvalitného technického vybavenia. Chýbajúca koordinácia systému inovačnej politiky SR.