Znalostně založená konkurenceschopnost - hodnocení podle metodologie KAM - Veselková, Alexandra
Porovnanie Slovenskej republiky (resp. krajín Vyšehradskej štvorky) v rámci EÚ v štyroch základných oblastiach kvalitatívnej konkurencieschopnosti - inovačná výkonnosť, kvalita ľudských zdrojov, kvalita správy a podnikového prostredia a kvalita IKT. Identifikácia zaostávania slovenskej ekonomiky podľa vybraných zložiek znalostne ekonomického indexu (knowledge economy index -KEI). Použitie metodológie KAM. Slovensko nepriaznivo hodnotené predovšetkým na mikroekonomickej úrovni konkurencieschopnosti.