Science as a way of European competitiveness - Jemala, Marek
Vedecký výskum a vývoj v Európe. Inovačné procesy by mali byť primárnou prácou každej spoločnosti. Európska stratégia vo vede, európska stratégia konkurencieschopnosti. Inovačné programy, Lisabonská stratégia, 7. program EÚ pre výskum na roky 2007-2013. Rozvoj výskumu a vývoja je nevyhnutným riešením pre hospodársky rast, spoločenský vývoj a ochranu životného prostredia.