Faktory ovplyvňujúce tvorbu kooperácií MSP - Jakubec, Vladimír
Teoretické vymedzenie pojmu kooperácia. Kooperácia ako partnerstvo medzi dvoma nezávislými podnikmi alebo partnermi, ktorí kombinujú svoje úsilie a zdroje v hodnototvornom procese za účelom dosiahnutia určitého cieľa, pričom motivácia kooperácie zúčastnených partnerov môže byť odlišná. Faktory ovplyvňujúce tvorbu kooperácií - faktory prostredia, odvetvové faktory, organizačné faktory. Na prijatie rozhodnutia okrem týchto vplývajú i vnútorné faktory organizácie samotnej kooperácie. Problémy vznikajúce pri kooperáciách. Životný cyklus kooperácie. Napriek ťažkostiam, ktoré pri jednotlivých formách kooperácie môžu nastať, možno kooperáciu považovať za jeden z faktorov prispievajúcich k rastu konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov v trhovom hospodárstve.