Príjmová diferenciácia, sociálna exklúzia a jej meranie v EÚ - Rumpelová, Daniela, 1982-
Problémy chudoby a sociálnej exklúzie, ktoré v súčasnosti významne ovplyvňujú vývin spoločnosti. Omyly, ktoré s danou problematikou súvisia. Nová harmonizovaná štatistika Európskeho spoločenstva: EU-SILC, ktorá je nenahraditeľným zdrojom pri analýzach chudoby a sociálneho vylúčenia jednotlivých krajín EÚ. Pojmy: relatívna chudoba, ekvivalentný príjem, celkový disponibilný príjem domácností, miera rizika chudoby. Definície indikátorov chudoby a sociálnej exklúzie.