Manažérske rozhodovanie v podnikoch na Slovensku - Szabo, Ľuboslav
Charakterizácia procesu manažérskeho rozhodovania v praxi manažérov slovenských podnikov na základe konfrontácie teoretických východísk a dotazníkového prieskumu, následne identifikovácia najčastejších chýb a omylov, ktorých sa manažéri dopúšťajú a poskytnutie odporúčaní, ako rozhodovacie procesy zefektívniť. Základné charakteristiky rozhodovania. Metódy rozhodovania. Delegovanie rozhodovacích právomocí. Individuálne a skupinové rozhodovanie. Rastúci konkurenčný tlak na trhoch Európskej únie nevytvára priestor pre nesprávne rozhodnutia. Prežijú len podniky, ktorých manažéri prinášajú dobré rozhodnutia v pravom čase.