Európske dimenzie kvality života populácie SR - aktuálne otázky - Laluha, Ivan
Kvalita života a transformačné zmeny. Vstup do Európskej únie a európske dimenzie kvality života, rôznosť jej úrovne v členských štátoch únie. Ekonomická podmienenosť kvality života. Riešenie otázok nezamestnanosti, ekonomickej prosperity a sociálnych otázok spojené s európskou predstavou spokojného a kvalitného života. Problematika zmierňovania sociálnych rozdielov a napätí. Multikulturálne súžitie v Európe.