Aplikácia etických princípov v podmienkach nového zákona o audítoroch, audite a dohľade - Hvoždarová, Jana
Verejný záujem a s tým súvisiacu potrebu kvalitného auditu zdôrazňuje aj najnovšia Smernica Európskeho parlamentu. Kvalitný audit prispieva k riadnemu fungovaniu trhov prostredníctvom zvyšovania integrity a efektívnosti účtovných výkazov. Pre zabezpečenie kvality auditu musia byť splnené dve nutné podmienky. Problematika etiky v novom zákone o audítoroch, audite a dohľade. Usmernenia vypracované výborom pre etiku pri Prezídiu Slovenskej komory audítorov.