Miera investičného výnosu pokladničných poukážok - Hrvoľová, Božena
Pokladničné poukážky sú krátkodobé, dlhové cenné papiere, založené na diskonte. Maximálna doba splatnosti je jeden rok. Emitentom pokladničných poukážok býva spravidla štát alebo centrálna banka. Štát používa emisiu štátnych pokladničných poukážok na krytie krátkodobého deficitu štátneho rozpočtu a centrálna banka na riadenie likvidity bankového sektora. Okrem toho sú pokladničné poukážky významným nástrojom fiškálnej politiky štátu a menovej politiky centrálnej banky. Prednosti pokladničných poukážok. Na Slovensku boli pokladničné poukážky emitované v dematerializovanej podobe, v nominálnych hodnotách 1 mil. Sk. Miera investičného výnosu pokladničných poukážok, výpočet. Prístupy k oceňovaniu pokladničných poukážok. Na Slovensku sú pokladničné poukážky kótované na základe miery výnosu. Porovnanie výnosov investícií do pokladničných poukážok kótovaných za rôznych podmienok - na základe sadzby diskontu alebo miery výnosu, použitím štandardu ACT/360 alebo ACT/365.